Družinski izlet v Polhov Gradec, 20. 9. 2020


Na poti po obronkih Polhograjske gore boste opazovali rastline in nabrane rastline prinesli v muzej, kjer bomo izdelali herbarij, ga opremili z vsemi potrebnimi podatki in se podpisali s peresom. Spoznali bomo zakaj je nekdanji lastnik graščine grof Rihard Ursini Blagaj tako pomemben za slovensko botaniko. Programu se pridružite z nakupom skupne vstopnice za Polhov doživljajski park in Muzej pošte in telekomunikacij.

Pomagajte polhu Rogoviležu najti dom in izdelajte herbarij!
Vodenje je brezplačno.
Vstopnina: 6 eur / osebo
 
Polhov doživljajski park je ena izmed petih poti v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc.
Po gorsko-pastirskih prigodah, ki jih ponuja Pot pastirskih škratov na Krvavcu, rimljanski dogodivščini Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu, skrivnostni gozdni dogodivščini iz Domžal Pravljični Šumberk in najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini Pot močvirskih škratov na Mali plac vas vabimo na popotovanje s polhom rogoviležem v Polhov doživljajski park.
Vsako tretjo nedeljo v mesecu pa vas v Polhovem doživljajskem parku čaka prav posebna dogodivščina, sprehod z interpretativnim vodnikom, v času poletnih počitnic pa še izdelava herbarija.
Popotovanje po pravljično-doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu rogoviležu bodo pomagali najti nov dom. Na začetku poti otroci ob vstopnici prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo ter svinčnik. Na poti otroci v zemljevid lepijo nalepke, zbirajo žige ter rešujejo različne naloge, za kar jih na koncu poti čaka nagrada.
Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi in še in še ...
Do Polhovega Gradca se lahko pripeljete tudi z mestnim avtobusom linija 51. Cena enkratne vožnje (s prestopanjem znotraj 90 minut) z uporabo kartice Urbana je 1,75 EUR, z uporabo mobilnega telefona oziroma sistema Moneta je 2,50 EUR.
(vozni redi LPP default/files/lpp_vozniredi/ iskalnik/index.php?stop=0&l=51 ).
 
Če boste pred obiskom posegli po slikanici Uroša Grilca in Maše Kozjek Polh rogovilež, ali prisluhnili glasbeni pravljici na CD-ju Dve škratji in ena polšja, potem bo vaše doživetje v Polhovem doživljajskem parku še bolj intenzivno!