Finale svetovnega pokala v boogie-woogiju in rock'n'rollu v športni dvorani Dobrova


Športna dvorana Dobrova je minuli vikend gostila finale svetovnega pokala v boogie-woogiju in rock'n'rollu, svetovni pokal za ženske in mladinske formacije ter člane CDS ter Slovenija Open za člane s klasično akrobatiko in mlajše mladince.
 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta se v soboto, 8.12.2018, udeležila finala svetovnega pokala v boogie-woogiju in rock'n'rollu, ki je potekal v športni dvorani v Dobrovi. Na tekmovanju se je pomerilo sto plesnih parov iz trinajstih držav, ki so z dinamičnimi koreografijami in dih jemajočimi akrobatskimi elementi navdušili občinstvo.

Predsednik republike se je v otvoritvenem nagovoru uvodoma zahvalil Plesnemu klubu Briljantina in predsednici Mirjam Kerpan Izak za njihova prizadevanja ter organizacijo plesnega tekmovanja. "Gre za vašo veliko ljubezen do plesa," je dejal predsednik Pahor ter vsem tekmovalcem in sodnikom zaželel uspešno in doživeto tekmovanje. "To je vaš trenutek," jim je sporočil predsednik republike.
 
Na finalu je odlično drugo mesto zasedla naša občanka Gaja Malovrh s soplesalcem Jakom Južničem.
 
V nedeljo, 9.12.2018, pa je bilo izvedeno tekmovanje tako za svetovni pokal za ženske in mladinske formacije ter člane CDS in Slovenija Open za člane s klasično akrobatiko in mlajše mladince.