Odprtje avtobusne postaje


Program začnemo na lokaciji Polhkovega razstavišča in se postopoma pomikamo proti novim prostorom na avtobusni postaji.
Program bodo popestrili folklorna skupina Grof Blagaj, Godba Dobrova - Polhov Gradec, vokalna skupina Svetlice.
Kulturnemu programu sledi pogostitev.
V juniju 2023 sta se v Polhovem Gradcu zaključila izjemno pomembna projekta za krajane. Polhkovo razgledišče, 221.400 evrov vreden projekt, sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. V projekt je bila vključena tudi ureditev območja v središču Polhovega Gradca, in sicer od parkirišča pri trgovini do ceste pod župnijsko cerkvijo. Po zaključku del gre za nov, živahen predel kraja, ki je namenjen domačinom in obiskovalcem, ponuja pa urejeno pešpot, panoje za tematske razstave, razgledne točke, klopi, igrala in drugo leseno opremo ter zeliščni vrt.
Na voljo so tudi številne možnosti za raziskovanje in izobraževanje, saj so na njem že potekale prve delavnice prepoznavanja zelišč pod vodstvom Margite Vehar iz Dežele zelišč, obenem pa je izpostavljen tudi eksperiment Blagajeve učne poti in sicer zvočilo kamenčkovi zvončki.
Da so občani Polhkovo razgledišče že vzeli za svojega, priča tudi to, da novo urejeno pobočje le redko sameva, kar je bistvo tovrstnega projekta, ki ga je Občina Dobrova - Polhov Gradec obudila v sodelovanju z Javnim zavodom Polhograjska graščina in Deželo zelišč – da kraj skozi aktivnosti občanov še bolj zaživi.
Prebivalci Polhovega Gradca in okoliških krajev pa so z veseljem pričakali tudi zaključek prenove območja avtobusne postaje, ki se je pričela maja 2022 in je vključevala prenovo celotnega križišča državne in lokalne ceste, prenovo dela lokalne ceste proti Črnem Vrhu, ureditev površin za pešce in kolesarje, ureditev kanalizacije in javne razsvetljave, prenovo vodovoda in seveda gradnjo novega objekta avtobusnega postajališča s pripadajočimi površinami. Nedvomno gre za enega največjih projektov zadnjih let na območju Polhovega Gradca, ki je skupaj z ureditvijo Polhkovega razgledišča popolnoma prenovil podobo osrednjega dela kraja.