Opozorilo


V okolici Polhovega Gradca se je v začetku meseca pojavila oseba, ki se je izdajala za lažno patronažno sestro. Na PU Ljubljana so potrdili, da so o dogodku bili obveščeni, opozarjajo pa, da se je to zgodilo že v preteklosti in svetujejo previdnost.

 

Ženska, ki se je izdajala za patronažno sestro, je v začetku marca vstopila v hišo bolnika brez predhodne najave in vabila, pod pretvezo, da mu mora aplicirati injekcijo. Bolnik se je temu uprl, saj je že v preteklosti v hišo spustil osebo, ki se je pretvarjala, da gre za patronažno sestro, potem pa ga je okradla.

Patronažne sestre iz območja občine Dobrova-Polhov Gradec so v dopisu na spletni strani občine zapisale, da so ogorčene in prizadete, ker ljudje na tak način izkoriščajo bolne in ostarele ljudi. "Naj se oseba, ki je ne poznate, predstavi z dokumentom. Ob obisku z naše strani ste prej obveščeni ali z nami dogovorjeni. O morebitnem nadomeščanju vas vedno obvestimo in povemo, katera bo prišla," so zapisale patronažne sestre. Opozarjajo še na to, da naj bolniki ne dovolijo, da jim kdorkoli neznan daje zdravila, injekcije in izvaja meritve, saj je v ozadju lahko pretveza.

Na PU Ljubljana so potrdili, da preiskujejo opisan dogodek ter dodali, da so že v preteklosti obravnavali posamezne primere, ko so se osebe izdajale za zdravstvene delavce, da bi neovirano vstopile v stanovanje z namenom izvršitve kaznivega dejanja, največkrat gre za tatvine. Tudi oni svetujejo, da se pred vstopom nepoznanega zdravstvenega delavca identificira.

 

Več na 24ur.com