Pogovorni večer s patrom Karlom Gržanom


Duhovnik, pisatelj, magister teologije, človek brez dlake na jeziku, ljubitelj živali in na sploh vsega živega, doktor literarnih del, mislec, ki je s svojim provokativnim raziskovanjem človeka in družbe pogosto trn v peto »šefičem tam spodaj«, optimist, ki verjame, da se bomo »zbudili iz svoje smrtonosne zasanjanosti«. Človek, ki hrepeni po medsebojni bližini in sočutju.
Nadeli so mu nešteto nazivov, pa vendar je, kot sam pravi zase, na koncu dneva zgolj »Karli«.
 
Patra Karla Gržana bi lahko opisali s številnimi pridevniki, pa vendar sam poudarja, da smo »za vsemi funkcijami, s katerimi nas načičkajo kakor božično drevo, samo ljudje: hrepeneči, čuteči – željni žlahtnega sočutja«.

Na velikonočni ponedeljek, 1. aprila ob 18. uri bo iz svojega ljubega Konjskega vrha pater Karel Gržan prišel k nam, v Kulturni dom Šentjošt. Skupaj bomo odprli platnice njegove najnovejše knjige Mir, se sprehodili med intimnimi zapisi iz njegovega življenja, iskali odgovore in zastavljali vprašanja. Njemu ter sami sebi.
 
Pred in po dogodku bo po znižani ceni mogoče kupiti njegovo knjigo Mir, ki jo je izdala založba Chiara, pater pa bo z veseljem na kratko poklepetal z vami in podpisal knjigo.
 
Dogodek KPD Ivan Cankar organizira v sodelovanju z založbo Chiara.